Putování Brno - Kutná Hora

29.03.2008 12:12

 

Doprovodná akce k cyklu výstav KH-B-KH

Pěší pouť Brno-Kutná Hora

Dvojí identita – brněnská a kutnohorská - spojuje všechny účastníky výstavního cyklu

KH-B-KH a dva z nich se rozhodli svou rozpolcenost vyřešit akčně. Radim Hnátek a Jitka Francová spojí tato dvě města pěší poutí a vzdálenost 186 km mezi nimi tak bude po letech pendlování vlakem poprvé překonána měřítkem a rychlostí lidského kroku. Obvyklý střih Brno Královo pole / KH hlavní nádraží se roztáhne do sedmidenního putování územím mezi výchozí a cílovou stanicí. Propojení Brna a Kutné Hory bude symbolicky završeno vlitím vody nabrané v „Príglu“ (brněnské přehradě) do kutnohorského Velkého rybníka.

VÝZVA !

Připojte se k nám na poslední etapu od kutnohorské Dobré čajovny k Velkému rybníku a nenechte si ujít vyprávění čerstvých historek z cesty a „Velkého vlití“ vody původem ze země moravské náležející moři Černému, s vodou země české mířící si to do moře Severního. Stvrzeno bude vodou moravskou, tou z nejčirejších.

Těšíme se na Vás v pátek 4. 4. kolem 4. hod. odpolední před Dobrou čajovnou

(Jungmannovo nám. 481, Kutná Hora)

Cestu poutníků můžete také sledovat „online“ v Dobré čajovně na mapě, kde se budou na základě zpráv z terénu zaznamenávat dosažené kilometry. Mapu s sebou nesou i chodci a vzhledem k chystané výstavě Chvála pozemní poště budou své kroky dokumentovat poštovními razítky obcí, kterými budou procházet.

 

DENIK.doc (82 kB)